Jak se starat o hokejovou výstroj po tréninku 2024

Lední hokej je náročný sport, který vyžaduje kvalitní výstroj. Aby vaše vybavení vydrželo co nejdéle a zachovalo si své vlastnosti, je důležité o něj pravidelně pečovat. V tomto článku se zaměříme na to, jak se správně postarat o hokejovou výstroj po tréninku, aby vám vydržela co nejdéle. Pro ty nejlepší produkty a doplňky navštivte Hockey Outlet.

1. Sušení hokejové výstroje

Proč je sušení důležité?

Po každém tréninku je výstroj nasáklá potem a vlhkostí. Pokud ji neusušíte, může dojít k rozvoji nepříjemných zápachů a dokonce i plísní. Kvalitní sušení pomáhá prodloužit životnost výstroje a udržet ji v dobrém stavu.

Jak správně sušit výstroj?

  • Rozložte jednotlivé části výstroje na dobře větraném místě, ideálně s přímým prouděním vzduchu.

2. Kontrola a údržba výstroje

Pravidelná kontrola

Pravidelně kontrolujte, zda na vaší výstroji nejsou poškození, jako jsou praskliny, trhliny nebo uvolněné švy. Včasná oprava může zabránit větším problémům a prodloužit životnost výstroje.

Údržba jednotlivých částí

  • Hokejové brusle: Bruste brusle pravidelně a po každém tréninku osušte nože, aby nedošlo k rezivění.
  • Hokejka: Kontrolujte, zda není hokejka prasklá, a pokud používáte pásku, pravidelně ji měňte.
  • Chrániče: Ujistěte se, že jsou všechny přezky a suché zipy funkční a nepoškozené.

3. Správné skladování výstroje

Vhodné místo pro skladování

Po vysušení a vyčištění je důležité výstroj správně skladovat. Vyberte suché a dobře větrané místo, kde bude výstroj chráněna před vlhkostí a extrémními teplotami.

Organizace

Použijte speciální vaky a tašky na hokejovou výstroj, které vám usnadní její přenášení a organizaci. Na Hockey Outlet naleznete širokou nabídku hokejových tašek a dalších úložných řešení.

Správná péče o hokejovou výstroj je klíčová pro její dlouhou životnost a optimální výkon. Nezapomeňte po každém tréninku výstroj dobře vysušit, pravidelně čistit a kontrolovat její stav. Pokud hledáte nové vybavení nebo příslušenství pro lední hokej, navštivte Hockey Outlet, kde najdete vše potřebné pro hokejisty.